Gegić: Dali smo maksimum protiv Zvezde

Kapiten Sparsa zadovoljan

Gegić: Dali smo maksimum protiv Zvezde

Midhat Šljivak

Amar Gegić predvodio je ekipu Sparsa kao kapiten na euroligaškom turniru u Beogradu.

Gegić je pružio sjajne partije, ali preko Zvezde u finalu nije se moglo. Smatra da se može mnogo bolje.

"Svi mi uvijek hoćemo i mislimo da može i bolje, ali mi smo plasmanom u finale realno ostvarili odličan rezultat. Kada se iza vas nalaze jedna Cedevita, Partizan, berlinska Alba mišljenja sam da nemate na kraju za čim da žalite. Uvijek će ostati pitanje - da li smo možda pobijediti Zvezdu u finalu? Ali, mi smo dali svoj maksimum, dostojno im parirali čitavu utakmicu i moramo biti zadovoljni ostvarenim rezultatom. Ovo je zaista veliki uspjeh ovog mladog tima", rekao je Gegić, te je dodao:

"Kada su u pitanju moje partije, mislim da smo, kako je turnir odmicao, i ja i čitava ekipa igrali bolje. Posljednje tri utakmice odigrali smo timski i moramo svi biti zadovoljni. Mi nismo imali jakih utakmica, kao što je to bio slučaj sa ostalim ekipama na turniru. Ovo je nama praktično bilo vatreno krštenje u Evropi. I nismo se obrukali, naprotiv. U startu smo pokazali da imamo ogroman kvalitet i potencijal za odlične rezultate. Iz tog razloga se i nadamo pozivnici za učešće na finalnom turniru juniorske Eurolige u Berlinu. A do tada ćemo mi podići igru na još veći i bolji nivo", istakao je Gegić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi