Gegić: Turska? Idemo ludo, idemo jako!

Juniori ne misle stati na polufinalu

Gegić: Turska? Idemo ludo, idemo jako!

Edmir Škorić

Ammar Gegić, playmaker juniorske reprezentacije i član sarajevskih Sparsa, nije skrivao zadovoljstvo i sreću nakon trijumfa nad Španijom.

Naši juniori su u polufinalu EP-a nakon što su pobijedili Španiju sa 70:64 u jednom dramatičnom meču. Španci su bili apsolutni favoriti, ali Gegić, Atić, Durmo i društvo su ih iznenadili. I nas. Pozitivno.

“Svi smo prezadovoljni igrom. Nije mala stvar pobijediti Španiju, ali vjerovali smo u sebe. Ovo je veliki dan za nas, no idemo da napravimo još nešto”, kazao je Gegić za SportSport.ba, dodavši:

“Dajemo sve od sebe na parketu, svi smo kao jedan i to donosi rezultate. Idemo jako i sutra protiv Turske, idemo se boriti za finale, što da ne?”.

Što je bilo ključno u meču protiv Španije?

“Ključ je bila naša vjera. I kada je krenulo nizbrdo, u trećoj četvrtini, nismo odustali. To je ono zbog čega smo u polufinalu. Nema nepobjedivih u košarci, samo treba ginuti za svaku loptu i ne gubiti nadu ni onda kada izgleda da je sve gotovo”, istakao je Gegić na kraju.

Polufinalni meč između bh. juniora i vršnjaka iz Turske na programu je sutra u 19 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.