Gekas spasio Akhisar, Višćin Istanbul BB pred ispadanjem

Turska Süper Lig, 33. kolo

Gekas spasio Akhisar, Višćin Istanbul BB pred ispadanjem

Edmir Škorić

Četiri susreta 33. kola turske Süper Lig odigrana su u ponedjeljak. Do važne pobjede stigao je Akhisar, dok je Istanbul BB Edina Višće na pragu ispadanja.

Kolo prije kraja, i dalje je nepoznato ko će ispasti iz lige uz već otpisani Mersin i Orduspor. Trenutno, kako stvari stoje, Istanbul Buyuksehir, čije redove brani bh. reprezentativac Višća, najozbiljniji je kandidat.

Višćin Istanbul poražen je danas u sjajnoj utakmici na gostovanju kod Trabzonspora rezultatom 4:3. Pogocima Adina i Sena domaćin je nakon 23 minute igre vodio sa 2:0, da bi Doka Madureira smanjio u 34. minuti.

Samo tri minute kasnije, Halil Altintop pogađa za 3:1, što je bio i konačan rezultat prvog dijela. U nastavku Zayatte golom u 57. minuti vraća nadu gostima iz Istanbula, a Oztekin pet minuta prije kraja rješava sve dileme oko pobjednika pogodivši za 4:2. Uspio je Zenke u četvrtoj minuti nadoknade postaviti konačnih 4:3.

Višća je utakmicu počeo s klupe, a u 77. minuti zamijenio je Geraldesa. 

Ovaj poraz je iskoristio Akhisar i pogotkom iskusnog Grka Gekasa u 89. minuti stigao do tri boda protiv posljednjeplasiranog Mersina, koji je doista namučio domaćina u današnjoj utakmici. Sivasspor je s 2:1 savladala Karabukspor, koji ima 37 bodova, bod više od Istanbula. Akhisar sada ima 39.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Dodajmo još da su u utakmici bez rezultatskog značaja bez golova odigrali Bursaspor i Eskisehirspor. 

Süper Lig, 33. kolo: Bursaspor  - Eskisehirspor 0:0
Sivasspor - Karabukspor 2:1 (Ucar 58 - ag, Chahechouhe 79/ Unal 73)
Akhisar - Mersin 1:0 (Gekas 89)
Trabzonspor - Istanbul BB 4:3 (Adin 20, Sen 23, Altintop 73, Oztekin 85/ Madureira 34, Zayatte 57, Zenke 94)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.