Gekić: Sa Željom želim izboriti plasman u Premijer ligu

Novi član MNK Željezničar

Gekić: Sa Željom želim izboriti plasman u Premijer ligu

S. Mlaćo

Malonogometaši Željezničara prvi dio sezone u Prvoj futsal ligi FBiH grupa Jug okončali su na prvom mjestu, a Plavi žele sa dobrim igrama nastaviti i u drugom dijelu sezone.

Na samom kraju prvog dijela sezone Željezničar su pojačali Ermin Salčin i Emir Đuderija, a od danas je član ovog kluba i Emir Gekić, također nekadašnji član MNK Centar Sarajevo.

Gekić je danas dogovorio saradnju sa čelnicima ovog kluba i za SportSport.ba jasno istakao svoje ciljeve.

"Željo ima ambicije da izbori plasman u Premijer ligu i zato sam doveden uz par momaka. Drugi dio sezone započinjemo gostovanjem Veležu iz Mostara 29.01., a trenutno smo lider prvenstva. Danas sam se priključio pripremama, upoznao momke i zadovoljan samo kako su me prihvatili. Najviše su me privukle ambicije kluba, sam plan i program po kojem klub radi, te treneri, Uprava i par bivših saigrača s kojima sam dijelio svlačionicu u Centru. Iz MNK Centar bili su korektni i uspjeli smo da nađemo zajednički jezik te da se sporazumno raziđemo. Bivšim saigračima i klubu želim sve najbolje uz nadu da će odbraniti titulu od prošle godine", kazao je Gekić.

Ovaj 28-godišnjak sjajnim partijama ranije je dobijao i poziv u našu futsal reprezentaciju, ali su ga neugodne povrede spriječile da pokaže sav kvalitet koji posjeduje.

"Pokušat ću se vratiti opet kroz treninge i da opravdam povjerenje ljudi iz MNK Željezničar. Želimo da sa ovim klubom uđem u Premijer ligu i to je naš cilj", dodao je Emir Gekić, novi član MNK Željezničar Sarajevo. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi