Argentinac stigao u Posušje
FOTO: HŠK Posušje/facebook

Bautista potpisao

Argentinac stigao u Posušje

Haris Zilić

HŠK Posušje ozvaničio je još jedan transfer ovo ljeto, a dres kluba sa Mokrog Doca oblači argentinski fudbaler Genaro Bautista Lelli. Ovim potpisom u Posušju su nastavili veoma aktivno ljeto po pitanju sklapanja igračkog kadra za narednu sezonu.

Ovaj 23-godišnjak u redove Posušaka dolazii iz HNK Tomislav, gdje je prošle sezone igrao jako dobro u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine. Nastupio je u 22 utakmice i ostvario učinak od sedam pogodaka i dvije asistencije.

Njegovim dolaskom potvrđena su i ranija pisanja našeg portala gdje smo najavili njegov mogući dolazak u Posušje.

Interesantno je svakako da je Genaro Bautista Lelli odavno u Bosni i Hercegovini. U našu zemlju je stigao 2021. godine u Slobodu iz Novog Grada, a prije dolaska u Tomislav igrao je i za ekipu Krupe.

Genaro Bautista Lelli novi igrač HŠK Posušje! Genaro Bautista Lelli, 23-godišnji branič danas je službeno stavio potpis na ugovor s plavo-bijelima.

Oglasi

Lelli je u svojoj karijeri nosio dresove FK Sloboda, FK Krupa i HNK Tomislav. Prošle sezone za HNK Tomislav ubilježio je 23 nastupa, 8 pogotka i 2 asistencije.

Lelli dobrodošao u plavo-bijelu obitelj!", stoji u saopštenju HŠK Posušje.

Genaro Bautista Lelli novi igrač HŠK Posušje! 🔵⚪️ Genaro Bautista Lelli, 23-godišnji branič danas je službeno stavio...

Posted by HŠK Posušje on Sunday, June 30, 2024

U Posušju su svjesni d aih očekuje teška sezona u WWin ligi jer naredne sezone u niži rang ispadaju četiri kluba zbog skraćenja lige na deset klubova od sezone 2024/2025.

Potražite više informacija na temu WWin liga BiH:

Sigurno je da će u Posušju biti još aktivno po pitanju transfera, a nova sezona WWin lige počinje 3. augusta.

Žrijeb za novu sezonu održat će se 3. jula u 12 sati u prostorijama NFSBiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti