Argentinski veznjak moguće pojačanje HŠK Posušje?
Foto - HNK Tomislav

Genaro Bautista Lelli na Mokrom Docu?

Argentinski veznjak moguće pojačanje HŠK Posušje?

Adnan Beganović

HŠK Posušje mogao bi dobiti novo pojačanje. To je, kako SportSport nezvanično saznaje, argentinski veznjak Genaro Bautista Lelli.

Hit prvenstva Bosne i Hercegovine iz prošle sezone HŠK Posušje priprema se za novu sezonu. Određenih promjena u klubu je bilo, a svakako je najbitnija da je Denisa Ćorića na klupi zamijenio Duško Vranešević.

Iz kluba je otišlo nekoliko fudbalera. Tim s Mokrog Doca se oprostio od čak osmorice fudbalera koji su nosili dres Posušja u protekloj sezoni.

Produžetak saradnje nije dogovoren s kapitenom Lukom Lučićem, te Franom Maglicom, Jovanom Vladimirom Pavlovićem, Arijanom Brkovićem, Nikolom Ilinčićem i Darkom Bašićem.

Također, u matične klubove se nakon posudbe Andro Babić u HNK Rijeka, te Mihajlo Jovašević koji se vraća u redove Sarajeva.

Prvo pojačanje kluba je iskusni čuvar mreže Antonio Soldo koji stiže iz HŠK Zrinjski,  a prema nezvaničnim informacijama, Posušje bi moglo dobiti novo ime i u veznom redu. To je Argentinac Genaro Bautista Lelli.

Oglasi

Ovaj 23-godišnjak u redove Posušaka bi trebao doći iz HNK Tomislav, gdje je prošle sezone igrao jako dobro u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine. Nastupio je u 22 utakmice i ostvario učinak od sedam pogodaka i dvije asistencije.

Bautista Lelli će tako po svemu sudeći pojačati konkurenciju u veznom redu, a u narednim danima se očekuje još nekoliko novih igrača u timu s Mokrog Doca.

Interesantno je svakako da je Genaro Bautista Lelli odavno u Bosni i Hercegovinu. U našu zemlju je stigao 2021. godine u Slobodu iz Novog Grada, a prije dolaska u Tomislav igrao je i za ekipu Krupe.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sada će vjerovatno imati šansu da se dokaže u najjačem rangu bh. fudbala i ostaje nam da vidimo kako će se snaći u dresu Posušja, ukoliko se transfer ozvaniči.

Treba istaći da su HNK Tomislav pored argentinskog veznjaka još napustili Josip Bandić, Ivan Mamić i Kyeong Su Kim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi