Posušje danas predstavlja novog trenera

Nakon što je Ćorić otišao

Posušje danas predstavlja novog trenera · Saznajemo

Esmer Oštraković

Odlazak Denisa Ćorića sa klupe Posušja je sasvim sigurno iznenadio navijae ovog kluba, ali je ovaj trener odlučio da prihvati ponudu Željezničara i postao je novi trener ovog kluba.

Danima se špekuliše o tome ko će naslijediti Ćorića na klupi Posušja, a nekoliko imena povezivalo se sa ovim klubom.

Izbor je kako saznaje SportSport pao na Duška Vraneševića koji će danas biti zvanično predstavljen kao novi trener ovog premijerligaša.

Vranešević je u proteklom periodu radi kao trener Tomislava sa kojim je napravio jako dobre rezultatte, a sve to prepoznala je uprava Posušja.

Ono što je sigurno je da ga očekuje mnogo posla u ovom klubu jer je Ćorić napravio sjajan posao i bit će ga jako teško nadmašiti, a i navijači sada imaju velika očekivanja.

Oglasi

U dosadašnjoj trenerskoj karijeri Vranešević je bio pomoćni trener u Zvijezdi 09, a vodio je kao glavni trener i Slobodu Novi Grad te Jedinstvo iz Bihaća.

Posušje se pojačava u Istri?

Dok se čeka ime trenera nezvanične informacije kažu da je uprava Posušja dogovorila prvo pojačanje, a radi se o iskusnom Frani Mlinaru iz Istre.

Mlinar igra na poziciji zadnjeg veznog, a za Istru je u prošloj sezoni odigrao 19 utakmica, te je postigao dva gola i dodao je jednu asistenciju.

Svoju karijeru Mlinar je krenuo u omladinskom timu Dinama, a nakon toga 2010. godine prešao je u Lokomotivu iz Zagreba.

Nakon toga ide u Inter iz Zaprešića iz kojeg 2013. godine za oko milion eura pravi transfer u Udinese.

Iz Udinesea je prvo išao na posudbu u Aarau, a zatim u Inter Zaprešić prije nego je 2016. godine otišao u FC Wil 1900.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon toga odlazi u Mezokovesd, pa se 2018. godine vraća u Hrvatsku, tačnije u Lokomotivu.

Iz Lokomotive prelazi u Inter, a zatim odlazi u Slaven Belupo, pa u Istru, a nezvanične informacije kažu da će njegov naredni klub biti Posušje.

Top Komentari

Slobtz77
Treba li vam ozbiljan golman
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi