Genclerbirligi bez Zeca u timu prejak za Rizespor

Super lig, 18. kolo

Genclerbirligi bez Zeca u timu prejak za Rizespor

Sastav Genclerbirligija je u okviru 18. kola turske Super lige na svom stadionu rezultatom 3:0 savladao Rizespor, a u domaćem timu nije bilo nekadašnjeg reprezentativca BiH Ermina Zeca.

Nakon što je prvih 45 minuta završeno bez pogodaka u nastava je Gencler ušao furiozno. Igrala se treća minuta drugog poluvremena kada je Delibalta pogodio za vodstvo domaće ekipe. 

Sve do 63. minuti mreže su mirolave da bi Durmaz upravo tada svojim pogotkom udvostručio vodstvo Genclerbirligija na 2:0. Samo šest minuta kasnije gostujući golman je po treći put na ovome susretu morao vaditi loptu iz svoje mreže, za 3:0 pogodio je Kulusić.

Sve što su gosti uspjeli napraviti na ovome susretu bio je gol Bayrata za 3:1 u 72. minuti utakmice.

Super lig, 18. kolo:
Genclerbirligi – Rizespor 3:1 (Delibalta 48, Durmaz 63, Kulusić 69 / Baytar 72)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.