Genclerbirligi nadigrao Mersin, Zec ušao i pogodio

Superliga, 22. kolo

Genclerbirligi nadigrao Mersin, Zec ušao i pogodio

Edmir Škorić

Nogometaši Genclerbirligija bili su ubjedljivi kod kuće protiv Mersina u utakmici 22. kola turske Superlie.

 

Genclerbirligi je ugopstio Mersin, kome prijeti opstanak obzirom na trenutnu formu i stanje na tabeli, te dosta lako upisao tri boda.

 

Belgijanac Bjorn Vleminckx je u 32. minuti načeo mrežu bivšeg kluba našeg golmana Ibrahima Šehića. U desetoj minuti nastavka Jimmy Durmaz je povisio na 2:0.

 

U 72. minuti Nemanju Tomića mijenja povremeni bh. reprezentativac Ermin Zec, kojem je 60-ak sekundi bilo dovoljno da ovjeri pobjedu svojoj momčadi. Jedino što su gosti uspjeli jeste gol kojeg je iz penala postigao Culio deset minuta prije kraja utakmice.

 

Superliga, 22. kolo:

Genclerbirligi - Mersin 3:1 (Vleminckx 32, Durmaz 55, Zec 73/ Culio 79 - penal)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.