Genije ostaje genije: Messi ispisao nove stranice historije

Argentinac će po dobrom pamtiti 2015. godinu

Genije ostaje genije: Messi ispisao nove stranice historije

Argentinski velemajstor i jedan od najboljih fudbalera svih vremena Leo Messi ispisao je danas nove stranice historije.

Messi je postao prvi igrač u historiji koji je u jednoj godini postizao golove u sedam različitih takmičenja, a nevjerovatnu godinu kompletirao je pogotkom u finalu Svjetskog klupskog prvenstva protiv River Platea.

Ukratko, Messi je u 2015. godini postizao golove gdje god se pojavio, bilo da je riječ o Primeri, Kupu kralja, Ligi prvaka, Copa Americi, Svjetskom klupskom prvenstvu...

Pored svega toga, Messi se pogotkom u današnjem finalu izjednačio sa Cesarom Delgadom na listi najboljih strijelaca Svjetskih klupskih prvenstava ikad.

Za fenomenalnog Messija je ovo bio peti pogodak u ovom takmičenju i jedini je fudbaler ikad koji se upisivao u listu strijelaca na svim finalima na kojim je zaigrao (3/3).

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kada pogledamo sve ove podatke i prisjetimo se nekoliko proteklih godina, koje za Messija nisu bile ništa manje impresivne od ove, onda se s pravom zapitamo uživamo li trenutno gledajući najboljeg fudbalera svih vremena?

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.