Genk bolji od Genta, Standard poražen nakon devet pobjeda

Razočarao Anderlecht

Genk bolji od Genta, Standard poražen nakon devet pobjeda

Edmir Škorić

U nedjelju su odigrana tri susreta 10. kola belgijske Pro lige, a razočarali su nogometaši Anderlechta.

Anderlecht je u 10. kolu upisao već četvrti poraz i daleko je to ekipa iz prošlih sezona. Kortrijk je slavio u gostima s 1:0, a jedini gol zabio je Santini na isteku regularnih 45 minuta prvog dijela.

Nakon devet pobjeda, Standard je u 10. kolu ipak poražen. Goste iz Liegea uspio je savladati trećeplasirani Waregem s 1:0 uz pogodak Skualsona u 75. minuti, a nešto kasnije u redovima Standarda isključen je Kanu.

Genk je ostvario važnu pobjedu u Gentu (2:1) i tako se primakao vodećem trojcu. Vossen i Koulibaly donijeli su Genku preokret u nastavku protiv Genta, kome je Privat osigurao vodstvo u 30. minuti. Za Gent nije nastupio povrijeđeni bh. reprezentativac Ervin Zukanović.

Pro liga, 10. kolo:
Anderlecht - Kortrijk 0:1 (Santini 45)
Zulte-Waregem - Standard 1:0 (Skulason 75)
Gent - Genk 1:2 (Privat 30/ Vossen 53, Koulibaly 59)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.