Genk prati Anderlecht u stopu
Witsel, pogodio sopstvenu mrežu

Jupiler liga, 26. kolo

Genk prati Anderlecht u stopu

U prvoj današnjoj utakmici 26. kola belgijske Jupiler lige, Genk je sa 2:0 savladao Standard i tako ostao samo na bod zaostatka za vodećim Anderlechtom.

Axel Witsel, mladi veznjak, u 30. minuti pogađa mrežu, ali ne Genkovu, već sopstvenu. Minimalnom prednošću gostiju otišlo se na odmor.

Kennedy Ugoala Nwanganga, 20-godišnji nigerijski veznjak, u 56. minuti trese mrežu Standarda, te postavlja konačnih 0:2.

Ovom pobjedom Genk je ostao na bod zaostatka za Anderlechtom koji je jučer u posljednjim trenucima utakmice došao do pobjede, a gol je postigao Boussoufa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.