Genk ubjedljiv, Westerlo poražen

Fudbalsko prvenstvo Belgije

Genk ubjedljiv, Westerlo poražen

Adnan Beganović

U 9. kolu fudbalskog prvenstva Belgije vodeći Genk je rezultatom 3:0 svladao Waregem, dok je Westerlo našeg Adnana Mravca poražen pred svojim navijačima od Standarda (1:2).

Genk je nastavio sa sjajnim igrama. Večeras je vodeća momčad belgijskog prvenstva sa ubjedljivih 3:0 svladala Waregem, a sva tri gola postignuta su u drugom poluvremenu. Strijelci za Genk bili su Vossen i Barda (dva gola).

Adnan Mravac i njegov Westerlo doživjeli su još jedan poraz. Ovaj put koban za momčad našeg reprezentativca bio je Standard, koji je do vodstva došao u 44. minuti golom Cyriaca. Isti igrač u 70. minuti udvostručuje prednost Standarda, da bi za konačnih 1:2 pogodio Henrique osam minuta prije kraja.

Cercle Bruuge je pred svojim navijačima svladao Kortrijk (2:1), za koji je 90 minuta odigrao nekadašnji igrač Zrinjskog Toni Šunjić. Strijelci za Cercle Brugge bili su Renato Neto i Acheampong, dok je jedini gol za Kortrijk postigao Ilombe.

Do vrijedne gostujuće pobjede došao je Lokeren za koji već duže vrijeme zbog povrede ne nastupa bh. internacionalac Sulejman Smajić. Lokeren je s minimalnih 1:0 na gostovanju svladao Eupen. Strijelac je bio Overmeire.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.