Gentner: Vedad je mnogo toga dobrog učinio za klub

Mala kriza Vedada Ibiševića

Gentner: Vedad je mnogo toga dobrog učinio za klub

Golovi bh. reprezentativca Vedada Ibiševića uvijek su bili važni za VfB Stuttgart. Ipak, u malu golgetersku krizu reprezentativni napadač BiH upao je u najgore moguće vrijeme, kada se njegov tim bori za opstanak u društvu najboljih njemačkih klubova.

Navijači Švaba su nezadovoljni formom bh. reprezentativca. Zvižduka sa tribina je već bilo, Ibišević šuti. 

Vedad Ibišević posjeduje mnogo talenata, ali sposobnost da primi kritiku ne spada među te talente, piše Stuttgarter Zeitung, u svom osvrtu na trenutnu golgetersku neučinkovitost našeg reprezentativca. Kada napadaču ne ide, često izbjegava kontakt sa novinarima, a kritička pitanja u kriznim situacijama bh. reprezentativac ne odgovara rado. Šutio je Ibišević nakon pobjede od 2:0 nad Freiburgom, baš kao i utakmici sedmicu ranije, u kojem njegove partije nisu bile na pravom nivou. Sve upite za intervju Ibišević je kategorički odbijao.

Ono što je Ibišević od dolaska uiz Hoffenheima 2012. godine ostvario u dresu Stuttgarta je zaista upečatljivo. U 69. utakmica postigao je 33 gola, te upisao 15 asistencija, pišu njemačke kolege o itekako pozitivnom učinku Vede od dolaska na Mercedes-Benz Arenu. 

U ovoj sezoni napadač Zmajeva deset puta e pogađao protivničku mrežu.

"Vedo je naš vjerovatno najvažniji čovjek, jer on u svakoj situaciji može dati gol", rekao je Ibrahima Traoré.

Fredi Bobić stao u zaštitu Ibiševića
Nakon što je odradio suspenziju od pet utakmica zbog crvenog kartona u domaćem porazu (4:1) od Augsburga, te nedostajao tim u jednoj jako bitnoj fazi prvenstva, Ibišević je rekao: "To nije bilo pametno od mene".

Dok je Vedo bio van tima desila se i smjena na klupi, a Thomasa Schneidera naslijedio je Huub Stevens, koji ga je u posljednjem susretu protiv Freiburga izmijenio nakon sad vremena igre.

"Vedo protiv Freiburga sigurno nije imao svoj pravi dan, ali ne može svako, svaki put, biti na svom top-nivou", rekao je sadašnji sportski direktor Švaba Fredi Bobić, koji zna kako je biti dugo bez gola.

Dobro za fudbalera čiji je gol odveo Bosnu i Hercegovinu na Svjetsko prvenstvo je to što ima punu podršku svojih saigrača koji najbolje znaju koliko je Ibišević učinio za ovaj tim.

"Zvižduke u ovoj situaciji ne smatram primjerenim. Potrebni su nam svi pojedinci, a Vedad je mnogo toga dobrog učinio za klub", rekao je kapiten tima Christian Gentner.

Gotovo identično kao i kapiten razmišlja mlada zvijezda Stuttgarta Timo Werner. 

"On je učinio mnogo veliki stvari za klub, ali sam siguran da se Ibišević zna nositi sa ovim kritikama", rekao je Werner. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Već ovoga vikenda ekipu Stuttgarta očekuje teško gostovanje kod Borussije M'gladbach, a hoće li se Stevens odlučiti Ibiševiću ukazati povjerenje nije poznato. Ipak, obzirom na formu rezervnih opcija (Mohammed Abdellaoue i Cacau), vjerovatno će bh. reprezentativac za vikend biti prva špica Švaba.

Nadati se da će dobrom partijom bh. reprezentativac ušutkati sve kritičare, te svojim golovima Stuttgart približiti zoni opstanka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.