Sami se odaju: Novi potez Ronalda i Georgine otkriva Cristianov novi klub?
Foto: Instagram

Gotovo sigurno napušta Old Trafford

Sami se odaju: Novi potez Ronalda i Georgine otkriva Cristianov novi klub?

Eldar Ganibegović

Minulo ljeto bilo je jako burno kada je u pitanju Cristiano Ronaldo. Svim silama htio je da napusti Manchester United, nije uspio, a sada se pojavljuju nove indicije oko njegovog potencijalnog narednog kluba i to zbog onoga što su uradili on i njegova supruga Georgina.

Cristiano Ronaldo ljetos je htio napustiti Manchester United iz razloga što ovaj tim ove sezone ne igra Ligu prvaka. Skoro da nema s kim se nije povezivao, ali na kraju je ostao na Old Traffordu.

Ugovor s Crvenim đavolima Portugalac ima do kraja ove sezone odnosno do ljeta 2023. godine i skoro da nema šanse da će ga produžiti.

Zbog svega što se ove sezone izdogađalo, mnogi izvještaji iz Engleske govore kako United ne bi imao ništa protiv ni da Ronaldo ode u januaru, no problem je što ima veliku platu koju rijetko ko da želi i može platiti.

Podsjetimo, nedavno je Ronaldo napravio problem kada je odbio ući u igru protiv Tottenhama i ranije je napustio stadion što je rezultirali najvećom novčanom kaznom za jednog fudbalera u historiji.

Ronaldo je morao platiti jedan milion funti, izostavljen je za utakmicu protiv Chelseaja, a još je bio i odvojen od ekipe te su ga poslali da trenira s omladincima što je on odbio i trenirao individualno.

Oglasi

U jučerašnjem trijumfu Manchester Uniteda protiv West Ham Uniteda (1:0) Ronaldo je odigrao svih 90 minuta i to po prvi put u Premier ligi nakon 13. augusta kada su Đavoli u drugom kolu doživjeli debakl protiv Brentforda (4:0).

To je jasan pokazatelj prema engleskim medijima da su on i Ten Hag ratnu sjekiru zakopali u med, no i dalje su svi uvjereni kako se Ronaldovo vrijeme na Old Traffordu bliži kraju.

Posljednje što su uradili on i njegova supruga Georgina jasno indicira na to da bi Portugalac mogao karijeru nastaviti u Sportingu iz Lisabona, s kojim se i ljetos povezivao.

Nedavno su Cristiano Ronaldo i Georgina nekoliko puta posjetili privatne škole u Lisabonu tijekom svog posljednjeg putovanja u Portugal, što je samo pojačalo nagađanja da će Portugalac od sljedeće sezone igrati za Sporting.

Prema Correio da Manhi, Cristiano Ronaldo i Georgina razgovarali su s predstavnicima privatnih škola o mogućnosti upisa svoje djece za školsku godinu 2023.-2024.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Još jedna moguća naznaka budućnosti Cristiana Ronalda je kupnovina kuće u Quinta da Marinha, gradu udaljenom 30 kilometara od Lisabona za koji su evropski mediji izvijestili da je najskuplji i najluksuzniji u Portugalu. 

Podsjetimo, Ronaldo je karijeru počeo upravo u Sportingu iz kojeg je otišao u Manchester United, pa bi tako mogao zatvoriti krug i karijeru završiti upravo u klubu koji ga je lansirao u jedan od najvećih engleskih klubova.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi