Prije godinu se krio u bunkeru sa ženom, nakon onog što je uradio večeras za njega otima pola Evrope

Veliki zaokret u životu Georgiya Sudakova

Prije godinu se krio u bunkeru sa ženom, nakon onog što je uradio večeras za njega otima pola Evrope

Admin Čaušević

Odlučujući igrač za Ukrajinu uz izboreno polufinale Evropskog prvenstva za igrače do 21 godine i plasman na Olimpijske igre 2024. godine, dečko koji se prije godinu krio po skloništima je na putu da postane nova evropska zvijezda.

Ukrajina je u polufinalu Evroskogg prvenstva do 21 godine te je ujedno izborila plasman na Olimpijske igre 2024.

U susretu četvrtfinala apsolutni junak Ukrajine protiv Francuske bio je Georgiy Sudakov koji je sa dva gola kompletirao preokret u pobjedi rezultatom 3:1.

Srebrna iz 2006., kada je izgubila u finalu od Nizozemske, Ukrajina ima novu priliku ispisati historiju i osvojiti turnir najboljih igrača Evrope do 21 godine, a za rivala u polufinalu imat će Španiju.

Španija će morati posebnu pažnju morati posvetiti na dečka koji je uspio zajesniti i Mykhaila Mudryka kojeg je Chelsea zimus platio oko 100 miliona sa bonusima.

Oglasi

Rođen 2002., koji će u septembru napuniti dvadeset i jednu godinu, Sudakov je talentovani ofanzivni vezni igrač, koji se može igrati na desnom ili na lijevom krilu.

Poznat je kao odličan izvođeč penala, ali kao što se desilo protiv Francuske, pokazao je da se zna nametnuti i kao strijelac i kao asistent.

Sudakov trenutno nastupa za Shaktar iz Donetska i već sada se o njemu priča kao o narednoj velikoj prodaji popularnih Rudara, a vrijednost mu je procijenjena na skromnih 11 miliona eura.

Ipak, nakon fenomenalnog Eura jasno je da će mu cijena skočiti i da u ukrajinskom prvaku već sada trljaju ruke čekajući ponude od bogatih klubova sa zapada Evrope.

Oglasi

Nakon početka ruske agresije na Ukrajinu i Sudukovo život se nakratko promijenio. Doista, u proljeće 2022. Ukrajinac je bio prisiljen živjeti u bunkeru sa svojom trudnom suprugom, s kojom se oženio nekoliko mjeseci ranije.

"Najveći talent kojeg sam trenirao u životu. Ima 20 godina, ukrajinski je reprezentativac i nedavno je obnovio ugovor do 2026."

"On je nevjerojatno ljudsko biće koje čeka da postane otac, zajedno sa svojom suprugom Lisom. Ovaj rat je besmislen."

Plačem i molim se za ovaj par i za sve mlade igrače i prijatelje koje sam ostavio u Ukrajini i koji su me učinili sretan za dvije godine. Srce mi je tužno", prošle godine je kazao njegov trener Fernando Valende.

U međuvremenu su Liza i Georgiy nadvladali sve poteškoće, postali su roditelji i ono najljepše za njih tek slijedi, pogotovo ako Sudakov ostvari transfer, a sigurno je da hoće.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi