Mnogi su ostali u čudu - Gerard Pique otkrio koga mu je bilo najteže čuvati u karijeri
Gerard Pique priznao je da mu je najteže bilo igrati protiv ljutog rivala iz Real Madrida.

Izbor pao na bivšeg igrača Reala

Mnogi su ostali u čudu - Gerard Pique otkrio koga mu je bilo najteže čuvati u karijeri

Eldar Ganibegović

Gerard Pique nedavno je završio fudbalsku karijeru. Sada je otkrio koga mu je bilo najteže čuvati i mnoge je ostavio u čudu. 

Prije otprilike godinu dana, španski defanzivac Gerard Pique, odlučio je da okači kopačke o klin. Karijeru je završio kao igrač Barcelone.

Dijete je Barcelone, igrao je za Zaragozu i Manchester United, da bi se 2008. godine vratio u Barcelonu gdje je proveo preostalih 15 godina karijere i igrao mnoge velike utakmice.

Poznat je njegov rivalitet s igračima Real Madrida. Posebno se to odnosi na Sergija Ramosa, ali i druge velike zvijezde koje su nosile dres Reala, poput Pepea ili Cristiana Ronalda.

Cristiano Ronaldo najveća Piqueova noćna mora

Legendarnog stopera novinari su upitali o tome koga mu je bilo najteže čuvati u karijeri. Mnogi su ostali u čudu kada je rekao da je to bio Cristiano Ronaldo.

"Najbolji igrač protiv kojeg sam ikada igrao je Cristiano Ronaldo. Ne možete skinuti pogled s njega", rekao je Pique, prenosi Pubity Sport.

Oglasi

Iznenađujuće je to donekle zbog rivaliteta njih dvojice. Zdravorazumski gledano, Gerard Pique dao je i više nego realan odgovor. 

Gerard Pique i Cristiano Ronaldo jedan protiv drugog igrali su čak 33 puta. Španac je slavio 17 puta, dok osam puta bilo neriješeno i osam puta se radovao Ronaldo. Ukupno su na terenu jedan protiv drugog proveli 2.734 minute.

Jedini igrači protiv kojih je Pique više puta igrao su Benzema (39 puta) i Ramos (36 puta). S 30 ili više nastupa tu su još Godin (31) i Marcelo (30).

Potražite više informacija na temu La Liga:

Duele Piquea i Ronalda gledali smo u El Clasicima i u duelima Španije i Portugala. 

Saigrači u Manchester Unitedu

Cristiano Ronaldo i Gerard Pique bili su i saigrači u Manchester Unitedu u tri vezane sezone. Međutim, zajedno su igrali na samo 15 utakmica.

Zanimljivo, Manchester United je izgubio samo jednom kada su njih dvojica bili zajedno na terenu, no svakako smo ih više gledali na suprotnim stranama, nego u istom dresu. 

Top Komentari

Sanska_Prangija
Znaci ako ima rivaliteta to znaci da odmah drugog ne smijes pohvalti
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi