Ramos i Puyol nisu mogli da prešute na sve: Otkriveni razlozi Piqueovog iznenadnog penzionisanja

Oprostio se od fudbala

Ramos i Puyol nisu mogli da prešute na sve: Otkriveni razlozi Piqueovog iznenadnog penzionisanja

A. Čaušević

U španskim medijima je i dalje udarna vijest neočekivano penzioniranje Gerarda Piquea. Na šokantnu vijest nisu ostali imuni ni njegovi dugogodišnji partneri u odbrani Sergio Ramos i Carles Puyol.

Nakon skoro 800 odigranih utakmica i 15-ak sezona na vrhunskom nivou Pique se od fubala oprostio nekoliko mjeseci prije nego što će proslaviti 36. rođendan.

Ono što je iznenadilo mnoge je njegov potez da se oprosti usred sezone. Susret protiv Almerije će mu biti posljednji meč u karijeri, oprostit će se na Nou Campu od svoje publike baš kako je i sanjao.

Marca donosi razloge ove šokante odluke. Navodi se da je bilo sportskog, ali i nesportskog povoda. U formi je totalno pao, Xavi mu je dodijelio epizodnu ulogu te je bio posljednji izbor na poziciji štopera.

Uslijed prekida sa Shakirom van terena Pique živi komplikovanu situaciju. Ipak, najviše ga je pogodilo to što u Barceloni silno željeli da napusti klub te taj pritisak nije mogao podnijeti.

Marca navodi da se Pique uopšte nije osjećao zaštićenim nakon orkestrirane kampanje usmjerene protiv njega, posebno nakon utakmice protiv Intera u Ligi prvaka.

Oglasi

Čak su mu i pojedini članovi rukovodstva prigovarali da je njegova plata opterećenja ze klub sve do 2024. godine i da će se situacija normalizovati njegovim odlaskom.

Na kraju se odlučio na potez koji se namjanje očekivao, rekao je zbogom kako Barceloni tako i fudubalu jer više nije želio biti smetnja.

Neke informacije govore da će odlaskom Piquea Barcelona uspjeti uštediti čak 50 miliona eura što će svakako biti veliko rasterećenje za budžet.

"Hvala na sve Geri. U šoku sam. Nisu bili fer prema tebi, samo su rijetki branili dres Barcelone kao ti. Bila je privilegija igrati s tobom, volim te", poručio je Puyol.

Oglasio se i Ramos s kojim je u prošlosti Pique imao mnogo nesporazuma, ali se ispostavilo da imaju jako korektan odnos.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Geri, reći ću ti na andaluzijskom: Ne mogu ti oduzeti sreću. Uživaj u životu", glasila je poruka defanzivca PSG-a.

Pique je tokom prošlosti u nekoliko navrata izjavio da će jednog dana biti predsjednik Barcelone, pa je za očekivati da se kroz nekoliko godina vrati na Nou Camp, ali u potpuno drugoj ulozi.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gvardijan
Tako je u profesionalnom fudbalu.Nema emocija samo profit.Samo buznis..Tako je i Real otjerao Ramosa.
2 6
Realno01
Tako se Barca zahvaljuje svojim legendama,kao i Real.
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi