Germain Kuoadio na korak od prelaska u Čelik

Ako prođe ljekarski pregled

Germain Kuoadio na korak od prelaska u Čelik

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika 12 dana prije početka prvenstva još nemaju ekipu s kojom će ući u novu sezonu Premijer lige. Zeničani trenutno pod ugovorom imaju Durakovića, braću Adilović, te Jurkovića, dok je na treningu prisutno 30-tak igrača. 

Mnogo je nepoznanica na Bilinom Polju, ali jedna radosna vijest za sve navijače crno-crvenih dolazi od predsjednika kluba Jasmina Memiševića, koji je danas boravio u Sarajevu gdje dogovarao transfer bivšeg napadača Sarajeva i Zrinjskog Germaina Kouadija, što je potvrdio u kratkom telefonskom razgovoru za SportSport.ba.

"Nalazim se u Sarajevu, gdje smo dogovorili dolazak Germaina Kuoadia u Čelik. Vrlo dobro znamo o kakvom igraču se radi i on bi u narednim danima trebao potpisati ugovor. Naravno, prije toga morat će obaviti ljekarski pregled, a onda i potpisati ugovor. U narednim danima vjerujem da ćemo kompletirati ekipu za narednu sezonu. Pozivam na strpljenje, u teškoj smo situaciji, ali radimo 24 sata kako bi riješili probleme u klubu", kazao je za SportSport.ba predsjednik kluba Jasmin Memišević.

Biće interesantno vidjeti na koji način će Čelik registrovati stranog nogometaša, jer se vrlo dobro se zna da su klubu blokirani računi, te da ne može angažovati strane trenere i nogometaše. Znamo da je prošle sezone Boris Pavić s tribina vodio ekipu jer nije mogao dobiti radnu dozvolu. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nogometaši Čelika još nisu odigrali nijednu pripremnu utakmicu, a navodno u četvrtak će gostovati u Maglaju kod ekipe Moševca, koja će se narednu sezonu takmičiti u Drugoj ligi-Centar, dok će narednog vikenda Zeničani nastupiti na turniru "Galib Mujičić" u Vitezu.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije