Gerrard: Bila bi katastrofa da ispadnemo

Gerrardu se ne ide kući

Gerrard: Bila bi katastrofa da ispadnemo

Steven Gerrard je u prve dvije utakmice bio ponajbolji engleski igrač, a navijači Gordog Albiona i u današnjoj utakmici protiv Slovenije najviše očekuju od kapitena Liverpoola.

„Mi smo favoriti, ali ovo je SP. Svaka utakmica je teška, što smo i sami osjetili u prethodne dvije utakmice. Oni trebaju samo remi, dok mi trebamo pobjedi, i sigurno je pritisak na nama, ali želimo pobjedu“, kaže strijelac u prvoj utakmici protiv SAD-a.

„Strah od neuspjeha je prisutan, ali želimo ostati i dalje ovdje, želimo ostati do kraja. Bila bi apsolutna katastrofa za ovu grupu igrača ako bi se nakon prvog kruga vratila kući. Zbog toga danas želimo samo pobjedu. Igranje za Englesku uvijek donosi pritisak i u današnjoj utakmici će ključno biti osloboditi se pritiska“, rekao je Steven Gerrard za engleske medije uoči utakmice odluke protiv Slovenije. 

The Sun je izbacio članak u kojem kaže da 90 posto reprezentativaca ne bi znalo na karti naći Sloveniju, ali da bi ih zemlja  od svega 2 miliona stanovnika mogla poslati kući nakon prvog kruga. U današnjoj utakmici Gerrard je pozvao navijače d podrže igrače, iako je, kako kaže, svjestan njihovog razočarenja nakon prve dvije utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.