Gerrard: Igrači Leicestera su razočarali Ranierija
FOTO: EPA

Legenda Liverpoola razočarana

Gerrard: Igrači Leicestera su razočarali Ranierija

O. Lekić

Bivši kapiten i legenda Liverpoola Steven Gerrard smatra da igrači Leistera nisu poštovali svog bivšeg trenera Claudia Ranierija, i smatra ih kao najodgovornije za njegovu smjenu.

Leicester je pod vodstvom Ranierija izgubio pet uzastopnih utakmica u Premijer ligi, što je dovelo do njegove smjene, a nakon što je kao privremene zamjena došao Craig Shakespeare Leicester je ubilježio dvije uzastopne pobjede protiv Liverpoola i Hull Cityja.

"Mislim da su igrači Leicestera mnogo razočarali trenera. Pokazali su veliko nepoštovanje prema Ranieriju, a to potvrđuju karakter i želja s kojom su se borili u dve utakmice odmah poslije njegovog odlaska. S njim na klupi to nisu imali", rekao je Gerrard i dodao:

 "Vi igrate za klub, za grb, a ne nužno za trenera. Zbog toga ne mogu da shvatim kako je grupa igrača mogla tako nešto da uradi. Prije dvije sedmice niko od njih nije htio da se pomjeri, pritiska i igra kao prošle sezone", rekao je Gerrard.

Leicester se trenutno nalazi na 15. mjestu u Premier ligi sa pet bodova iznad zone ispadanja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U Ligi prvaka ih očekuje revanš utakmica protiv Seville, a rezultat prve utakmice bio je 2:1 za španski tim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi