Gerrard: Moramo nastaviti ovako

Kapiten Gordog Albiona zadovoljan igrom

Gerrard: Moramo nastaviti ovako

Engleska je protiv „male“ Slovenije teško došla do pobjede, pobjede koja znači da ćemo i u drugom krugu gledati Fabija Capella i njegove izabranike, koji su bili vrlo blizu izlaznih vrata.

Jedan od najboljih igrača današnje, ali i prethodne dvije utakmice, bio je kapiten Steven Gerrard. On je jedan od rijetkih igrača koji prethodnih dana u engleskim medijima nije bio žestoko kritikovan. Nakon pobjede nad Slovenijom Gerrard nije krio oduševljenje.

„Mislim da kada trebate pobjedu, a ne možete da postignete drugi pogodak, to zna biti jako uznemiravajuće. Imali smo strpljenje, timski duh, zajedništvo, odigrali smo kvalitetno i zasluženo smo slavili. Trebamo zadržati ovaj kontinuitet, jer ako budemo igrali kao protiv Alžira nećemo moći daleko“, rekao je Gerrard te dodao:

„Mislim da ako budemo igrali kao danas i ako nastavimo slušati upute trenera, biće svakome teško protiv nas. Sve utakmice su teške, što smo i sami osjetili, ali ako budemo igrali kako znamo, možemo dobiti bilo koga“, kaže kapiten Gordog Albiona.

Gerrard je odigrao dobru utakmicu, ali nije postigao pogodak kao protiv SAD-a u prvoj utakmici. Igrač koji je prethodnih dana doživio najviše kritika bio je Wayne Rooney. Napadač Manchester Uniteda je danas odigrao odlično, ali je ponovo ostao bez postignutog pogotka.

„Wayne je bio izložen kritikama javnosti, ali je danas pokazao da posjeduje veliki kvalitet. Mislim da će gol vrlo brzo doći. Što se tiče moje lične igre, mislim da sam zadovoljio, volio bih da sam postigao gol, ali u ovom trenutku ne treba isticati niti jednog pojedinca. Bitan je kolektiv“, rekao je Steven Gerrard za BBC nakon utakmice protiv Slovenije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.