Gerrard: Nismo zaslužili da prođemo

Kapiten Redsa u očaju

Gerrard: Nismo zaslužili da prođemo

Edmir Škorić

Steven Gerrard je igrač koji zaslužuje puno više od onoga što trenutno ima s Liverpoolom.

Redsi su opet razočarali. Imali su dobru priliku da prođu u nokaut fazu Lige prvaka, ali na svom Anfieldu su odigrali samo 1:1 s Baselom, pa gosti slave prolaz. 

Gerrardov slobodnjak nije bilo dovoljan da navijači Redsa konačno budu sretni i zadovoljni. 

“Ne, Liverpool nije zaslužio prolaz. Nismo ispali samo zbog naše loše večerašnje partije i remija, nego nismo bili dovoljno dobri ni u gostima kod Basela. U našoj prethodnoj utakmici smo primili jeftin gol u nadoknadi vremena (misleći na Ludogorec). Nismo, nažalost, bili dovoljno dobri da bismo prošli dalje. Šest utakmica odlučuje, a mi nismo znali da to iskoristimo”, kaže tužni Gerrard i nastavlja:

“Morat ćemo vidjeti što će se dogoditi, možda dobijemo pojačanja u januaru i stvari se okrenu. Neophodno nam je da nam se vrati naš glavni napadač, koji bi nas svojim golovima vratio u Top 4 u Engleskoj”.

“Moramo, možda, pokušati dobiti nazad pravog Marija Balotellija. Ovaj klub uvijek pokušava da se ojača, uvijek želi ići naprijed, te se podići nakon svakog pada”, dodaje kapiten Liverpoola.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liverpoolu je dosta otežalo to što je isključen Lazar Marković 20-ak minuta prije kraja.

“Crveni karton uvijek otežava stvari. Znali smo da je ostalo još 20 minuta do kraja i da bi nastao pakao za goste ako bismo dali gol. Nažalost, nismo imali dovoljno energije da u zadnjih 15 minuta dođemo do pobjede. Nisam vidio incident zbog kojeg je Marković isključen, ali mi je rečeno da je pomalo prestrogo sudija pokazao crveni”.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije