Gerrard: Treba uvesti tehnologiju

Gerrard: Treba uvesti tehnologiju

Edmir Škorić

Engleski kapiten Steven Gerrard je za to da FIFA uvede tehnologiju na gol-liniji, kako bi se spriječile kardinalne pogreške sudija, kao što je to bio slučaj prilikom pogotka Franka Lamparda u susretu Engleske i Njemačke (1:4).

Tokom odigravanja utakmica Evropske lige u prošloj sezoni, mogli smo vidjeti novi UEFA-in eksperiment. Tako je iza oba gola stajao po jedan sudija.

"Taj eksperiment se pokazao uspješnim. Zašto takav isti sustav ne koristiti na Svjetskom prvenstvu? Da je linijski sudija bio iza njemačkog gola, onda bismo vjerovatno još uvijek bili na SP-u", kazao je Gerrard, te vjeruje kako bi igrači trebali dosta učestovati u sudijskim odlukama.

"Odluke uvijek donose službena arbitražna lica. No, oni ne igraju, zar ne? Odluka da se ne prizna Lampardov gol je bila šokantna.Bio sam 25 metara od gola i jasno sam vidio da je lopta prešla crtu, pa ne mogu shvatiti zašto ga linijski sudija nije priznao".

"Mišljenja sam da bi se trebala uvesti tehnologija na gol-crti i znam da nisam jedini koji tako misli. Vidjeli smo puno promjena pravila tokom godina, od kojih je većina dobra, ali ne mogu shvatiti zašto postoji toliko protivljenje ove tehnologije, jer je riječ o odlukama koje mogu odlučiti velike stvari kao što je Svjetsko prvenstvo".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.