Gerrardu ističe ugovor, vraća se u Premiership?

Napušta LA Galaxy u novembru

Gerrardu ističe ugovor, vraća se u Premiership?

Endin Čaušević

Nekadašnji fudbaler Liverpoola, Steven Gerrard, napušta LA Galaxy jer mu sljedeći mjesec ističe ugovor s ovom ekipom.

Gerrard je prošlog ljeta odlučio da karijeru nastavi u američkom MLS-u, te da potpiše za LA Galaxy. Nekadašnjem igraču Liverpoola ističe ugovor u novembru kada se završava sezona u MLS-u. Još uvijek nije poznato da li će potražiti novi angažman ili će završiti svoju karijeru.

Mediji u Engleskoj špekulišu o tome da bi se Gerrard mogao vratiti u Premiership, te igrati do kraja ove sezone. Iako je poznato da Liverpool ne želi ovog 36-godišnjeg igrača počelo se špekulisati o drugim klubovima za koje bi mogao zaigrati ovaj vezni fudbaler.

"Još uvijek uživam u fudbalu i volim dolaziti na treninge. Ističe mi ugovor naredni mjesec i razmišljam da li ću igrati negdje još šest ili 12 mjeseci. Penzija će biti do kraja života zato želim da uživam u igranju dok još mogu. Imam nekih ponuda iz Engleske, ali još uvijek razmišljam", rekao je Gerrard.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nekadašnji fudbaler Liverpoola dodao je da će se nakon završetka svoje karijere sigurno posvetiti trenerskom poslu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi