Gervinho nije imao snage da gleda penale

Reprezentativac Obale Slonovače

Gervinho nije imao snage da gleda penale

Reprezentacija Obale Slonovače pobjednik je Afričkog kupa nacija nakon što je u finalu savladala selekciju Gane i to nakon dugačke penal serije. 

Krilni napadač Slonova Gervinho zamijenjen je u 120. minuti finalne utakmice protiv Gane, a tragičar jednog od ranijih finala Afričkog kupa nacija nije imao živaca da posmatra penale. 

Fudbaler Rome nije čak ni stajao sa svojim reprezentativnim kolegama na klupi za rezervne igrače, sjedio je na plastičnoj stolici pored klupe, leđima okrenut terenu.

Ipak, nakon što je golman Boubacar Barry Obale Slonovače uspješno realizovao 11. penal, Gervinho je slavio kao da je i sam bio siguran sa bijele tačke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.