Gervinho: U Kinu sam otišao zbog Garcijinog otkaza

Prešao u Hebei Fortune

Gervinho: U Kinu sam otišao zbog Garcijinog otkaza

Gervinho je u zimskom prijelaznom roku na veliko iznenađenje italijanske javnosti odlučio napustiti Romu i preći u bogati Hebei China Fortune.

Fudbaler iz Obale Slonovače je u novoj sredini dobio godišnju plaću od 10 miliona eura, a tokom razgovora za Jeune Afrique kao razlog zbog kojeg je napustio Romu naveo je prvenstveno otkaz kojeg je dobio Rudi Garcia.

"Mogao sam ostati u Romi, barem do kraja sezone. Nisam namjeravao da idem, ali otkaz Rudiju Garciji je promijenio stvari. Mislio sam da to nije bilo pošteno i zbog toga sam odlučio otići", kazao je Gervinho, dodavši:

"Razmišljao sam o odlasku nekoliko dana, a kada me nazvao kineski klub odlučio sam otići. Izgubio sam motivaciju za igranjem fudbala u Romi."

Gervinho se osvrnuo i na astronomsku plaću u Kini.

"Bogati klubovi ne rasipaju novac bez razloga. Ako su moji šefovi odlučili dati mi toliku plaću, to je zbog toga jer sam je zaslužio. Potrošili su puno da me dovedu, to znači da su moji nastupi bili odlični i da opravdavaju transfer" zaključio je Gervinho na kraju razgovora.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi