Getafe razbio Valenciju, Florenzi dobio direktan crveni karton

Sjajna igra domaće ekipe

Getafe razbio Valenciju, Florenzi dobio direktan crveni karton

E. Oštraković

Getafe je u 23. kolo Primere na svom stadionu ostvario ubjedljivu pobjedu protiv Valencije, a bilo je 3:0 za domaće.

Očekivala se tvrda utakmica i možemo reći da je takva i bila, barem u prvom poluvremenu, ali u drugom su domaći dominirali.

Ali, krenimo redom. Prvo poluvrijeme nije ponudilo neke ozbiljnije prilike, ali ni promjenu rezultata, te se na odmor otišlo pri neriješenom rezultatu.

U drugom dijelu viđena su sva tri gola. Prvo je u 58. minuti domaću ekipu u vodstvo doveo Molina, a isti igrač je u 67. minuti pogodio za 2:0.

Direktan crveni karton dobio je Florenzi u 78. minuti, a konačan rezultat postavio je Mata u 88. minuti utakmice.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Getafe je nakon ove pobjede izbio na treću poziciju sa 42 boda, te sada ima četiri manje od Barcelone koja je na drugom mjestu.

Sa druge strane Valencija se sada nalazi na petoj poziciji sa 37 bodova, te bi mogla još nazadovati do kraja ovog kola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti