Getafe zaustavio Betis

Primera

Getafe zaustavio Betis

Getafe i Betis večeras su odigrali posljednji susret šestog kola španske Primera lige, a sa minimalnih 1:0 slavili su domaći fudbaleri.

Getafe je na svom stadionu dočekao zahuktalog povratnika u društvo najboljih, ekipu Betisa iz Seville u vrlo lošoj situaciji. Naime, Getafe do vog susreta nije imao nijednu pobjedu, uz jedan remi i tri poraza.

Ipak, prvih 45 minuta proteklo je u dominaciji domačih fudbalera, što je i krunisano golom Diega Castra u 31. minuti. Kasnije će se ispostaviti da je ovo bio i gol vrijedan pobjede. Iako je Betis u nastavku zaigrao dosta bolje, to nije bilo dovoljno da se preokrene rezultat.

Betisu je ovo bio prvi poraz, nakon što su senzacionalno u prve četiri utakmice Primere upisali isto toliko pobjeda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.