Getafe želi vratiti Guizu

Poslije tri godine

Getafe želi vratiti Guizu

Nedavno je Pedro Leon napustio Getafe i prešao u Real Madrid, no oni od tog novca ne žele kupiti zamijenu za 23-godišnjeg veznjaka, već u klub vratiti napadača Danija Guizu.

Nedavno su se pojavile špekulacije da Getafe želi Zaragozinog Adriana Colungu, ali je to predsjednik ovog kluba Angel Torres demantovao, što nije bio slučaj sa Guizuom. Torres nije htio komentarisati situaciju sa 30-godišnjim igračem Fenerbahčea, samo je rekao kako Getafe želi napadača.

Guiza je za Getafe igrao u periodu od 2005. go 2007. godine, gdje je u 60 nastupa postigao dvadeset pogodaka. Poslije seli u Mallorcu gdje je postao najbolji stijelac prvenstva i tako izborio mjesto u reprezentaciji Španije koja je igrala Europsko prvenstvo 2008. godine. Nakon Europskog prvenstva u paketu sa bivšim selektorom Furije, Aragonesom, otišao je u Fenerbače.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.