Slavni as kćerci mjesečno daje 1000 eura: "Ako hoće više neka radi, ne može se novac razbacivati"

Sin mu zarađuje 500 eura

Slavni as kćerci mjesečno daje 1000 eura: "Ako hoće više neka radi, ne može se novac razbacivati"

A. Čaušević

Slavni fudbaleri su vrlo često u sitauciji da moraju izdržavati veliki broj užih i širih članova svoje porodice. 

Svaka zemlja je imala neku svoju slavnu generaciju koja bi ostvarila odlične rezultate. Tako u slučaju BiH definitivno taj epitet može poprimiti ekipa Safeta Sušića koja je nastupila na Svjetskom prvenstvu 2014. godine.

Svoju zlatnu generaciju Rumunija je imala sredinom 90-ih godina prošlog vijeka. Tada je lider Rumuna bio George Hagi uz još nekoliko sjajnih fudbalera koji su igrali za vrhunske ekipe.

S dosta uspjea dres nacionalnog tima nosio je i Gheorghe Popescu, nekadašnji defanzivac koji je jedno vrijeme bio i kapiten slavne Barcelone, dok ga ljubitelji fudbala pamte i po igrama za Galatasaray.

Gheorghe Popescu, A Barcelona Legend Who Was A Spy At The Start Of His  Career

Popescu je već dugo vremena u fudbalskoj penziji, a trenutno obnaša funkciju predsjednika kluba Farul gdje je trener interesantno njegov šura Gheorge Hagi.

Oglasi

Dugi niz godina je oženjen sa Hagijevom sestrom, Luminatom. Imaju dvoje djece, 21-godišnju Mariju i 19-godišnjeg Nicolasa.

Marija je nedavno završila studije u Barceloni, a njen otac je rumunskim medijima ispričao kako joj svakog mjeseca daje 1000 eura.

[instagram]https://www.instagram.com/p/Cf1kgdrLuYj/?hl=en[/instagram]

"Kćerka mi je diplomirala na jednoj od najboljih poslovnih škola na svijetu. Studirala je u Barceloni, a ja samoj plačao školarinu, smještaj i davao joj svakog mjeseca 1.000 eura. Četiri godine svakog mjeseca po 1000 eura."

[instagram]https://www.instagram.com/p/CQyupRNrMxG/?hl=en[/instagram]

Oglasi

"U Barceloni je teško preživjeti sa 1000 eura. Na fakultet je putovala okolnim putevim po planinama jer nije željela plaćati putarinu od četiri eura. To znači da je oko dnevno na raspolaganju imala 30 eura."

[instagram]https://www.instagram.com/p/CfhAnauo9z9/?hl=en[/instagram]

"Ako hoće više novca, neka radi. Novac se ne može razbacivati. Teško je i toliko zaraditi. Rekao sam joj hiljadu eura i ništa više. Novac je teško zaraditi i treba se voditi računa o njemu."

Sin igra za 500 eura

Interesantno da Popescuov sin Nicolas nastupa za juniorske selekcije Farula, a povremeno dobija i priliku u seniorskom timu.

Popescu senior je ispričao kako mu sin ima mjesečnu platu od 500 eura i da živi od toga.

popescu

"Nico ima 500 eura od kluba mjesečno. Igrači koji napune 16 godina i potpišu ugovore od kluba dobivaju taj iznos."

"On živi od toga. Hrani se u klupskim prostorijama, a ja mu plaćam smještaj. Ostale troškove pokriva od tih 500 eura. Na računu ima manje od 2000 eura.

"Hoće više novca? Neka zaigra za bolji i veći klub i zarađivat će", poručio je kategorični Popescu.

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Tako se vaspitavaju djeca. Ne treba im davati previše, nema od njih ništa...
3 0
Sanska_Prangija
Placa, smjestaj, hranu, skolarinu itd, eto to.ti je u barceloni vrijedno milju, milju joj da, znaci mala solidno dobiva, i ne ide se svakim danom na faks, i poatoje studentske karte, 4e je za mene i tebe to njezino putovanje. Jedu ****a jbt
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi