Buffon nije mogao da pregazi ponos: "Bila je to moja najveća greška, odrekao sam se 10 miliona eura"

Legenda nije htjela da prihvati da ne brani

Buffon nije mogao da pregazi ponos: "Bila je to moja najveća greška, odrekao sam se 10 miliona eura"

E. Škorić

Legendarni talijanski golman bio je u glavnom gradu Francuske samo jednu sezonu nakon što je s 40 godina napustio Juventus - da bi se godinu dana kasnije vratio u Torino.

Međutim, Buffon je otkrio da je volio igrati u Francuskoj i da ga je samo žalosna svađa oko izbora ekipe natjerala da se vrati u italijanski klub u kojem je prethodno odigrao 656 utakmica prešavši iz Parme za 32,6 miliona funti 2001. godine, što je u tadašnjem vremenu bila rekordna naknada za jednog golmana.

"Odlazak je bio najveća greška u mom životu, odrekao sam se 10 miliona eura", rekao je Buffon bivšem saigraču iz reprezentacije Italije Christianu Vieriju na Twitch streamu bivšeg napadača, otkrivši da je tu odluku donio jer su mu saopćili da neće braniti na utakmicama Lige prvaka.

"Rekli su mi da će Alphonse Areola braniti u Ligi prvaka i ja to nisam prihvatio. Za mene igra onaj ko to zaslužuje. Zato sam se vratio u Juve", dodaje Buffon.

"Onda sam zažalio jer je Areola bio povrijeđen i potpisali su Keylora Navasa umjesto njega! Pariz je bio najljepše iskustvo u mom životu. Osjećao sam se kao slobodan čovjek. Brzo sam naučio francuski, razgovarao s ljudima na ulici, posjećivao muzeje... Imao sam osjećaj da igram u odličnoj momčadi", istakao je.

Buffon je bio pored Neymara, Kyliana Mbappea, Angela di Marije, Edinsona Cavanija i Danija Alvesa dok je bio u PSG-u i bio je uvjeren da je momčad jedna od najjačih u kojoj je igrao.

Oglasi

Izbacivanje od Manchester Uniteda u osmini finala Lige prvaka smatra najtežim porazom u karijeri.

PSG je bio u dobroj poziciji da prođe nakon što je dobio prvu utakmicu s 2:0 na Old Traffordu, samo da bi zatim izgubio drugu utakmicu na Parku prinčeva s 3:1.

"Bio sam uvjeren da smo nadmoćni. Otišli smo u Manchester igrati prvu utakmicu osmine finala s Unitedom i dominirali smo, ali su nas izbacili u drugoj utakmici. To je bilo najveće razočarenje u mojoj karijeri", priznao je.

Iako ima 45 godina, danas brani za Parmu, svoj matični klub koji ga je i proslavio. Međutim, bivši golman oji se povukao s međunarodne dužnosti 2018. nakon što je odigrao čak 176 utakmica, otkrio je da će završiti karijeru u italijanskoj drugoj ligi kada mu istekne ugovor za više od godinu dana.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Želio bih se povući nakon sljedeće sezone, ne kasnije. Takmičarski sam raspoložen i ne želim da me smatraju rezervnim golmanom".

Iako je imao veliku karijeru, ostaje žal što nikada nije osvojio Ligu prvaka, ali je zato 10 puta bio šampion Italije...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi