Nisu to očekivali: Donnarumma sve iznenadio izborom broja u PSG-u

Potpisao za Parižane

Nisu to očekivali: Donnarumma sve iznenadio izborom broja u PSG-u

Endin Čaušević

PSG objavio je večeras da je Gianluigi Donnarumma novi član ovog kluba.

Donnarumma je blistao na Evropskom prvenstvu u dresu reprezentacije Italije s kojom je uspio da osvoji zlatnu medalju, a na kraju je zasluženo izabran za najboljeg igrača Eura.

Ovaj 23-godišnji golman je prije nekoliko dana izjavio da će uskoro biti sve jasno oko njegove budućnosti i održao je svoju riječ.

Naime, PSG je večeras objavio da je Donnarumma novi golman ovog kluba, te da je s Parižanima potpisao ugovor do ljeta 2026. godine.

Italijanski reprezentativac u PSG je stigao bez obeštećenja nakon što mu je istekao ugovor s Milanom i jasno je da je ovo fantastičan posao čelnika kluba iz Pariza.

Također, PSG je otkrio i da je Donnarumma odlučio da će na dresu nositi broj 50 što je mnoge iznenadilo.

Oglasi

Broj jedan nosi Keylor Navas, dok je Sergio Rico zadužio dres s brojem 16. Donnarumma je u Milanu nosio broj 99, a u reprezentaciji Italije 21. Međutim, odlukom da u PSG-u zaduži broj 50 je mnoge iznenadila.

No, navijači PSG-a su itekako zadovoljni kako je klub odradio dosadašnji prelazni rok. Doveli su četiri vrhunska pojačanja, a trojica od njih stigla su potpuno besplatno.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Naime, pored Donnarumme bez obeštećenja u PSG su došli Sergio Ramos i Giorginio Wijnaldum, dok je klub izdvojio 60 miliona eura za Achrafa Hakimija koji je stigao iz Intera.

Donnarumma je još sa 16 godina debitovao na golu Rossonera i od tada je bio prvi golman ovog kluba. Međutim, na kraju nije uspio da dogovori produženje ugovora i odlučio je da napravi iskorak u karijeri i potpiše za PSG.

Top Komentari

juve10
Šteta što ga Juve bar nije dove
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi