Giggs izabran za novog selektora Velsa

Prvi samostalni posao

Giggs izabran za novog selektora Velsa

Fudbalski savez Velsa saopštio je da je za novog selektora izabran Ryan Giggs.

Bivši fudbaler Manchester Uniteda na kormilu velške reprezentacije je naslijedio Chrisa Colemana, koji je krajem prošle godine odstupio s funkcije nakon neuspješnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Giggs je bio prvi favorit za selektorsku stolicu još otkada je prošlog mjeseca izjavio da je zainteresovan za tu finkciju, a kako javljaju inostrani mediji, Velšanima se obavezao na četverogodišnju vjernost.

Osim Giggsa, među kandidatima za novog selektora Velsa još su bili Craig Bellamy, Tony Pulis, Osian Roberts i Mark Bowen.

Za Giggsa je ovo ujedno prvi samostalni trenerski posao. Prethodno je u razdoblju od 2013. do 2016. godine radio kao pomoćnik u Manchester Unitedu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti