Giggs produžio ugovor sa Unitedom

I naredne sezone u dresu Crvenih đavola

Giggs produžio ugovor sa Unitedom

Ryan Giggs, legenda Manchester Uniteda, potpisao je jednogodišnje produženje ugovora, tako da ćemo iskusnog Velšanina i naredne sezone gledati u dresu Crvenih đavola.

Iako ima 38-godina, želja za igrom i glad za uspjehom nisu nestali. Giggs je ove sezone odigrao 22 utakmice, u kojima je postigao tri gola, čime je došao do 898 nastupa u dresu Uniteda.

"Giggs je čudesan igrač na mnogo načina. On je simbol svih ekipa koje sam vodio u Unitedu. Zadržao je želju i glad za uspjehom", rekao je Alex Ferguson, menadžer tim sa Old Trafforda.

"Na svakom treningu i utakmici  on je primjer za ostale. Mladi igrači u svlačionici imaju veliku priliku učiti od igrača, koji će nastaviti obarati rekorde", dodoa je škotski stručnjak.

"Kada sam potpisao prvi ugovor, nisam mogao zamisliti da ću u Unitedu igrati 22 godine. Osjećam se dobro i znam da još uvijek mogu doprinijeti timu", rekao je 38-godišnji Giggs.

Giggs je debitovao za Manchester United 1991. godine, te do danas osvojio je gotovo sve što se može osvojiti, uključujuči rekordnih 12 titula Eengleske, te dvije Lige prvaka.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.