Kontroverzni predsjednik oštro odgovorio UEFA-i: "Nisam ja lud..."

Neke stvari nije mogao trpiti

Kontroverzni predsjednik oštro odgovorio UEFA-i: "Nisam ja lud..."

H. Zilić

Kontroverzni predsjednik rumunjskog FCSB-a Gigi Becalli ponovo je bio u centru pažnje.

UEFA je predložila da se svi trofeji Steaue zadrže u njenom vlasništvu da se ne prebacuju u FCSB koji je zauzeo mjesto Steaue, promijenio ime, grb, kako bi zadržali status prvoligaša.

Steaua je sada amaterski klub u trećem rangu takmičenja, međutim Becali je žestoko odgovorio UEFA-i.

"Ja nisam navijač, ali nisam ni lud. Početak maja, tačnije 7. maj je datum kada je FCSB osvojio titulu prvaka Evrope pod tadašnjim nazivom Steaua, dakle to ne mogu brisati, a neka pričaju šta hoće", poručio je Becali UEFA-i i dodao:

"Rekli su da smo nasljednici taj odgovor i danas imamo pismeno, ne znam šta sada hoćw, ali njihova stvar, mi znamo koji je naš klub i šta imamo u vitrinama."

Steaua je 26 puta bila prvak Rumunije, 24 puta su osvajali Kup Rumunije, a 1986. godine su buili prvaci Evrope i osvajači Super Kupa Evrope.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi