Gignac: Pobjegao sam iz Evrope zbog religijskih ratova

Bivši fudbaler Marseillea otkriva

Gignac: Pobjegao sam iz Evrope zbog religijskih ratova

Andre-Pierre Gignac je šokirao fudbalsku javnost kada je prošlog ljeta odlučio napustiti Marseille i preseliti u daleki Meksiko.

Iako je Gignac imao ponude brojnih evropskih klubova, francuski napadač se na veliko iznenađenje skrasio u Tigresu. 

Nekoliko mjeseci kasnije, Gignac je odlučio progovoriti o svom odlasku iz Evrope i obrazložiti zbog čega se odlučio na, po mnogima, veoma nelogičan potez u tom trenutku.

"U Meksiko sam otišao jer se u Evropi osjećam nesigurno. Puno je religijskih ratova, a ovdje u Meksiku je sjajno. Moja porodica i ja se osjećamo odlično", rekao je Gignac, koji je potom dodao:

"Neki moji saigrači se raspituju o životu u Evropi, željni su novog izazova, a ja sam uradio upravo suprotno. Zasitio sam se Francuske i Evrope i baš zbog toga sam došao u Monterrey. Ovo je veoma lijep grad sa idealnom klimom, a sviđa mi se i hrana".

Gignac je u 14 odigranih utakmica u meksičkom prvenstvu postigao 11 pogodaka, i već se pokazao kao pravo pojačanje za Tigres.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.