Gignac u igri, Benzema na klupi

Domench odlučio

Gignac u igri, Benzema na klupi

E. Škorić

Na njega ozbiljno računaju u Madridu, no francuski selektor Raymond Domenech odlučio je Karima Benzemu smjestiti na klupu u susretu Francuske i Farskih Otoka.


Ugledni France Football je pisao kako će Pijetlovi igrati sa formacijom 4-4-2, ipak na treningu u Guingampu sasvim druga priča. Tako bi Karim Benzema trebao meč protiv Farskih Otoka gledati sa klupe, dok će njegovo mjesto zauzeti nešto manje iskusniji Andre-Pierre Gignac, koji će pomagati Nicolas Anelki u vrhu napada.

Domenech je odlučio u početnih jedanaest svrstati i Barceloninog napadača Thierry Henryja, iako ovaj nije u najboljoj formi. Ovaj put bivši igrač Arsenala igrat će nešto drugačije nego inače, tako ga je Domenech zamislio na lijevom krilu umjesto Florenta Maloude.

Zbog povreda Francuzi će igrati bez Riberyja, Gourcuffa i Nasrija, tako da će svoje mjesto u srednjem redu dobiti Jeremy Toulalan i Lassana Diarra.

Najavljeni početni sastav: Mandanda, Sagna, Gallas, Abidal, Evra, Govou, L. Diarra, Toulalan, Henry, Anelka, Gignac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.