Danci tvrde da je Gigović na prekretnici karijere - Bundesliga ili "vrhunski" tim iz Belgije?!
FOTO: EPA

Napustio Dansku, ali se ne vraća u Rostov

Danci tvrde da je Gigović na prekretnici karijere - Bundesliga ili "vrhunski" tim iz Belgije?!

Esmer Oštraković

Armin Gigović nedavno je dobio poziv u A reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a kako stoje stvari sada je red i na promjenu ekipe kada je riječ o klupskoj karijeri.

Naime, novopečeni reprezentativac naše zemlje napustio je redove danskog Midtjyllanda u kojem je igrao kao posuđen igrač.

Gigović je zvanično fudabler ruskog Rostova, ali je od januara 2023. godine bio u Danskoj u ekipi Midtjyllanda, međutim sada je došlo vrijeme za neko novo poglavlje.

Putem svoje zvanične stranice ovaj klub je potvrdio prekid saradnje sa Gigovićem koji je postigao jedan gol i upisao je tri asistencije u 53 odigrane odigrane utakmice.

Skoro pa sigurno se Gigović neće vraćati u Rostov sa kojim ima ugovor do ljeta naredne godine.

Oglasi

Obzirom na situaciju oko invazije Rusije na Ukrajinu Gigović će tako ponovo mići birati gdje da igra.

Kako prenose mediji iz Danske za usluge novopečenog reprezentativca Bosne i Hercegovine posebno su "zagrizla" dva kluba.

Jedan je navodno "vrhunski" klub iz Belgije, dok je drugi Bundesligaš ekipa Freiburga. Tako bi i Gigovića uskoro mogli gledati u najjačem rangu takmičenja u Njemačkoj.

U svojoj karijeri osim Rostova Gigović je igrao za Odense i Helsingborgs IF.

Kada je riječ o reprezentativnoj karijeri igrao je za mladu reprezentaciju Švedske za koju je postigao dva gola.

Ipak, odlučio je da u seniorskom fudbalu brani boje A reprezentacije Bosne i Hercegovine, a ne Švedske.

Top Komentari

vence
Mi smo i bili najbolji lad nam je gro ekipe dolazio iz Njemačke..bilo iz prve ili druge lige
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi