Bayer Leverkusen nastavlja da korača prema tituli prvaka Njemačke
FOTO: EPA

U sjajnom meču pobijedili Freiburg

Bayer Leverkusen nastavlja da korača prema tituli prvaka Njemačke

H. Zilić

Fenomenalna utakmica odigrana je u 26. kolu njemačke Bundeslige. Freiburg je dočekao Bayerl Leverkusen, viđeno je pet golova i trijumf gostiju iz Leverkusena rezultatom 2:3.

Počelo je sjajno za Bayer. U drugoj minuti Writz je pogodio za 0:1 i perfektan start gostiju.

Freiburg se brzo vraća u susret. U desetoj minuti Doan je pogodio za 1:1, poravnanje rezultata i oduševljenje domaćih navijača.

Ipak do kraja prvog poluvremena gosti postižu drugi gol. Da Bayer ode na odmor s vodstvo od 1:2 pobrinuo se Holzek golom u 40. minuti za 1:2.

Kako je počelo prvo, tako počinje i drugo poluvrijeme za goste, ranim pogotkom.

U 53. minuti lijepa akcija Bayerna, Frimpong je uposlio Shicka koji postiže golčinu za tada velikih 1:3.

Oglasi

Freiburg se nije predavao u ovoj utakmici. U 79. minuti Kietel pogađa za 2:3 i dodatnu dramu u finišu utakmice.

Ipak do kraja je Bayer izdržao, ostalo je 2:3 i Apotekari su napravili još jedan ogroman korak prema tituli prvaka Njemačke.

Bayer Leverkusen je sada lider sa 70 bodova, deset više od Bayerna osam kola prije kraja sezoeni veoma su blizu titule. U narednom kolu dočekuju Hoffenheim.

Freiburg je na devetoj pozociji sa 33 boda i do kraja sezone će se boriti za sedmom mjestu koje vodi u Konferencijsku ligu naredne sezone.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 26. kolo:

Freiburg - Bayer Leverkusen 2:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti