Gilardino i Boruc povrijeđeni

Nevolje za Fiorentinu

Gilardino i Boruc povrijeđeni

Edmir Škorić

U gostujućem remiju Fiorentine kod Juventusa (1:1) povrijedili su se golman Arturo Borc i napadač Alberto Gilardino.

Gilardinu je liječnička služba Viola ustanovila istegnuće bedrenog mišića, pa će nekadašnji napadač Milana morati na prisilni odmor.

Nije potvrđeno koliko će odsustvovati sa terena, no špekulira se pauzom do čak šest sedmica. U narednih dva ili tri dana iz Fiorentine će saopštiti više informacija.

I poljski golman Artur Boruc se povrijedio, kada je, odbranivši udarac Chiellinija, nezgodno pao na rame. Već je poznato da je Borc na golu umjesto Sebastiana Freyja koji se oporavlja od operacije koljena, pa bude li i on morao pauzirati, onda će to biti zaista teški dani za Viole.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.