Gilardino: Ovo je za nas istorijski trenutak

Fiorentina u osmini finala

Gilardino: Ovo je za nas istorijski trenutak

Edmir Škorić

Golom Vargarsa sa bijele tačke, Fiorentina je sinoć minimalno ali zasluženo savladala francuski Lyon i prošla u naredni krug takmičenja, čime je izbačen veliki Liverpool.

Osmijeh sa lica Fiorentininih napadača još dugo neće nestati. Zbog eliminisanja Liverpoola i prolaza u osminu finala Lige evropskih prvaka sretan je i napadač Alberto Gilardino. Podsjetimo, Viole su do pobjede nad Lyonom stigle kada je Vargas iskoristio najstrožiju kaznu.

"Presretan sam zbog ove pobjede, jer ona nam je omogućila prolaz u sljedeću fazu natjecanja. Povijesni je ovo trenutak za na", prenosi Gilardinovu izjavu Firenzeviola.it.

"Mislim da smo u potpunosti zaslužili pobijediti, iako smo se na kraju dobro namučili. U prvom smo poluvremenu bili apsolutno savršeni."

Bivši napadač Milana nije mogao a da ne pohvali svog suigrača i strijelca pobjednosnog gola, Juan Manuel Vargasa.

"Izvanredan je. Posjeduje vrhunske kvalitete i pokazao je kako je izuzetan igrač. Jedan je od ključnih igrača naše momčadi", završio je Gila.

Fiorentina je nakon pet kola vodeća sa dvanaest bodova, dok je prolaz osigurao i Lyon. Liverpool će takmičenje nastaviti u Evropskoj ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti