Gilardino uvjeren u pobjedu

Italija protiv Slovačke

Gilardino uvjeren u pobjedu

Aktuelnim svjetskim prvacima Italijanima potrebna je pobjeda u posljednjem kolu protiv Slovačke, kako bi izborili osminu finala.

Kao i mnogo puta do sad, Italijani su i na ovom SP-u dobili laganu grupu, ali se, standardno, muče kako bi prošli dalje. "Jasno je da nismo očekivali da će se sve ovako rasplesti, ali sve držimo u svojim rukama. A ako nam je problem pobijediti Slovačku, onda nismo ni zaslužili proći u drugi krug", rekao je Alberto Gilardino. Iako su potpuno podbacili na SP-u, Slovaci još ipak ne gube nadu: "Svako mora dati 200 posto svoje snage. I još će nam trebati puno sreće", realan je selektor Slovačke Vladimir Weiss.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.