Gilardino: Želim Chelsea ili Real u skupini

Gilardino: Želim Chelsea ili Real u skupini

Edmir Škorić

Fiorentina je sinoć na svom terenu remizirala sa Sportingom u uzvratnoj utakmici 4. pretkola Lige Prvaka, no gol više postignut u gostima "ljubičicama" je donio plasman u grupnu fazu, a Gilardino se nada Chelsea ili Realu u skupini.

U Lisabonu je Fiorentina odigrala 2:2, a večeras su, iako su nakon prvog dijela gubili, uspjeli izjednačiti na 1:1, pa im je gol više postignut u gostima donio plasman u grupnu fazu najelitnijeg klubskog takmičenja.

Napadač Alberto Gilardino, strijelac jednog od dva gola u Lisabonu, izrazio je kako bi volio da u skupini igraju protiv Chelsea ili Reala.

"Želim igrati u Londonu protiv Chelsea ili protiv Reala u Madridu, nisam tamo još igrao. To bi bili, uistinu, zanimljivi izazovi, posebno igrajući protiv Ancelottija koji je veliki trener", istakao je bivši napadač Parme.

Carlo Ancelotti i Gilardino surađivali su zajedno u Milanu od 2005. do 2008. godine, dok je Gilardino prešao prošle sezone u Fiorentinu, Ancelotti je ovog ljeta zasjeo na klupu Chelsea. Izvlačenje grupa Lige Prvaka biti će održano danas.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti