Gilardinu dvije utakmice neigranja
Alberto Gilardino

Zbog crvenog kartona protiv Lyona

Gilardinu dvije utakmice neigranja

Fudbaler Fiorentine Alberto Gilardino kažnjen je sa dvije utakmice zabrane nastupa u Ligi prvaka zbog crvenog kartona koji je zaradio u utakmici 1. kola, kada je njegova ekipa gostovala Lyonu na Gerlandu.

Napadač ljubičastih iz Firenze isključen je jer je u jednom duelu laktom udario Jeremyja Toulalana. Nakon Gilardinova isključenja, Fiorentina se nije uspjela odbraniti, tako da je Lyon na kraju slavio sa 1:0 golom reprezentativca Bosne i Hercegovine Miralema Pjanića.

Gilardino će zbog suspenzije propustiti utakmicu 2. kola grupe E u kojoj je njegov klub naredni utorak domaćin Liverpoolu, kao i gostovanje kod Debrecena 20. oktobra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti