Gill: Rooney definitivno nigdje ne ide

Najavili češću rotaciju igrača

Gill: Rooney definitivno nigdje ne ide

A. Haznadarević

Wayne Rooney neće napustiti Manchester United, potvrđeno je iz kluba, čime su prekinute spekulacije o odlasku engleskog reprezentativca s Old Trafforda ovog ljeta.

Mediji su počeli izvještavati o skorom odlaska Rooneya nakon što napadač nije započeo meč protiv Fulhama, dok je njegovo mjesto zauzeo Robin van Persie.

Rooney je u igru ušao u drugom poluvremenu, ali je ranije morao napustiti teren zbog povrede, zbog čega će pauzirati dva mjeseca.

"Wayne definitivno nije na prodaju i kategorično mogu reći da nikada o tome nije ni bilo govora", izjavio je izvršni direktor Uniteda David Gill za The Sun.

"On je pod ugovorom s nama i sastavni je dio tima. Wayne je veliki igrač koji se nažalost povrijedio, ali će se vratiti", dodao je.

Gill je nagovijestio da će menadžer Alex Ferguson, zbog konkurencije u napadu, sada morati više da rotira svoje zvijezde.

"Rooney nije započeo utakmicu zbog određenog razloga. Alex Ferguson je odabrao najbolji tim da pobijedi u utakmici i to je sve", kazao je Gill.

"On je uspješan menadžer i bit će rotacija u timu i u narednom periodu. Robin van Persie je pokazao želju za igrom u dresu Uniteda. S njim, te sa Shinji Kagawom, Nickom Powellom, Alexanderom Buttnerom i Angelom Henriquezom, prilično smo se osvježili", rekao je izvršni direktor Uniteda.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.