Gille objavio prekid reprezentativne karijere

Gille objavio prekid reprezentativne karijere

A. Haznadarević

Francuski rukometaš Guillaume Gille, dvostruki prvak Europe, dvostruki prvak svijeta i dvostruki olimpijski prvak s francuskom rukometnom reprezentacijom, odlučio je prekinuti svoju reprezentativnu karijeru, a to je objavio u srijedu njegov klub Chambery.

"I najbolje stvari dođu do kraja. Došlo je vrijeme za mene da okončam svoju avanturu s s francuskom reprezentacijom", kazao je stariji brat Gille, 36-godišnji Guillaume koji je u reprezentativnom dresu odigrao 308 utakmica.

 

"16 godina i 308 utakmica kasnije, došao je trenutak da vratim svoj najdraži dres s puno ponosa i zahvalnosti za svu moju braću po oružju. Glave pune uspomenama odlazim laka srca jer ću svom tijelu dati mogućnost da završim svoju profesionalnu karijeru u najboljim uslovima", dodao je.

 

Guillaume Gille, koji je mogao igrati na poziciji srednjeg vanjskog i na poziciji lijevog vanjskog i bio poznat o jakoj obrani, vratio se ovo ljeto u Chambery gdje je i počeo svoju karijeru s bratom Bertrandom, nakon što je igrao deset godina u njemačkom Hamburgu.

 

S francuskom reprezentacijom ovo je ljeto osvojio zlatnu medalju na OI u Londonu, što im je drugi olimpijski naslov, nakon 2008. u Pekingu. S reprezentacijom je osvojio naslov svjetskog prvaka 2006. i 2010.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.