Gimeneza očekuje kazna zbog vrijeđanja selektora Meksika?

Oglasio se i Osorio

Gimeneza očekuje kazna zbog vrijeđanja selektora Meksika?

Endin Čaušević

Fudbaleri Meksika sinoć su savladali ekipu Urugvaja sa 3:1 u prvoj utakmici grupne faze Copa Americe.

Meksiko je već na samom startu stigao do vodstva, dok je Urugvaj sredinom drugog dijela izjednačio na 1:1. Ipak, Meksiko je do kraja utakmice postigao još dva gola i upisao prva tri boda.

Ovu utakmicu obilježio je sukob defanzivca Urugvaja, Jose Marije Gimeneza sa selektorom Meksika Juanom Carlosom Osoriom. Urugvajac je izvrijeđao selektora Meksika, a zbog toga bi mogao biti suspendovan na nekoliko utakmica.

"Ovo ponašanje se ne smije prihvatiti posebno ako dolazi od profesionalnog fudbalera. On igra u Atletico Madridu, a ponaša se kao ološ. Nadam se da će ga kazniti zbog uvreda koje je izrekao na moj račun", kazao je Osorio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi