Ginobili: Od zdravlja zavisi moj nastup na SP

Ginobili: Od zdravlja zavisi moj nastup na SP

Legendarni argentinski košarkaš Manu Ginobili izjavio je za argentinske medije kako nije siguran hoće li nastupiti za reprezentaciju na Mundobasketu u Španiji. 

"Zavisi od mog zdravlja, vidjećemo šta će se događati do kraja sezone, pa ću onda odlučiti“, rekao je 36-godišnji veteran San Antonija koji se nakon osam mečeva pauze vratio u sastav Spursa protiv LA Clippersa. 

"Do povrede je sve išlo kako treba. Tijelo mi još nije u najboljem stanju. Tokom meča sam se uglavnom dobro osjećao, mada sam bio pomalo umoran i van ritma. Drago mi je što sam se vratio“, istakao je bek Spursa. 

Argentina će na Mundobasketu u Španiji igrati u grupi B sa Hrvatskom, Grčko, Portorikom, Senegalom i Filipinima, a ukoliko prođe u osminu finala igrat će sa nekom od reprezentacija iz grupe A u kojoj se nalaze Španija, Francuska, Brazil, Srbija, Egipat i Iran. 

"Grupe A i B su izuzetno teške. Tu ima osam ekipa od kojih svaka može da pobijedi svaku, tako da prva ili četvrta pozicija nije naročito važna. Svašta može da se desi", zaključio je Manu Ginobili. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.