Ginobili se oprašta od reprezentacije?

Ginobili se oprašta od reprezentacije?

Edmir Škorić

Iskusni argentinski košarkaš Manu Ginobili (35) nagovijestio je da napušta reprezentativnu karijeru.

Ginobili je trenutno na odmor, a u kolumni koji je napisao za La Nacion dnevnik osvrnuo se na "drvenu medalju" Argentine na Olimpijsklim igrama u Londonu. 

 

"Neću reći da sam ljut, ali kada se prisjetim kako smo igrali, očito je da boli. Sličan sam osjećaj imao nakon finala u Indianapolisu ili 2006. u porazu od Španije u polufinalu SP-a", kazao je Ginobili, koji je 2004. godine u Ateni osvojio zlato.

 

"Znam da mnogi ljudi misle da ova momčad još ima puno toga za ponuditi. Znamo da će Carlos (Delfino) i Luis (Scola) nastaviti i zato je prerarno reći da je došao kraj zlatnoj generaciji. Što se mene tiče, ne znam kada će doći moj kraj, ne mogu reći, još je prerano. Vjerojatno ću propustiti kvalifikacijski turnir za SP. Vidjet ćemo".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.